Een dagje Flakkee

Eindelijk was het zover, een bezoekje aan de Creative Studios van WebNL, een bucketlist dingetje wat ik nu kan afstrepen van de lijst.

Al jaren woon ik niet meer op het eiland Goeree-Overflakkee. Toch voelt elk bezoek als thuis komen. Normaal gesproken zou ik als ik op ‘t eiland ben een bezoekje brengen aan Oma. Maar dat zat er niet in. Maar aan plannen geen gebrek. Een kijkje in de keuken van WebNL stond gepland. Mijn liefde voor dit bedrijf is alleen maar groter geworden na mijn bezoek. Al een aantal keer was ik langs de Creative Studios gereden op een zaterdag. Maar nog nooit was ik er binnen geweest. Vandaag was het dan eindelijk zover! Ik keek er al even naar uit, want hoe zou het daar binnen zijn? Mijn beeld van WebNL was een creatieve, open-minded  organisatie die zich bezig houdt met allerlei (creatieve) uitingen. En mijn beeld was juist!

Bij binnenkomst werd ik gereset door de zwarte, donkere kamer. Gedachten op nul en weer door. Vervolgens door het gordijn en je stapt zo in een gezellige bar. Mijn ogen gleden gelijk naar de glijbaan links maar ook de speeltafels (tafelvoetbal, biljart) rechts voor me. Nog voor ik alles in me op heb kunnen nemen hoor ik al iemand roepen, “Ik kom er aan!”. Doe maar rustig hoor denk ik nog, hier ben ik voorlopig nog niet uitgekeken. In deze studio blijkt alles aanwezig voor een succesvolle klantbeleving. Maar niet alleen dat, ook kan alles inhouse gedaan worden. De rondleiding begint en we lopen door de eerste deur. Een gigantische fotostudio met een garage deur. Het is gigantisch! Ik had al foto’s gezien van de binnenkant maar dat het zo groot was daar had ik geen idee van. Aan de studio zit een dressingroom vast. Geheel in Hollywoodstyle met 2 douches en 2 visagiespiegels. Bij een studio had ik dit niet meteen gedacht maar de mensen van WebNL wel. 

Vervolgens lopen we weer naar de algemene ruimte met de bar, ik krijg een kijkje bij de damestoiletten. Eerst kijk de medewerkster of er niemand is, de kust is veilig zegt ze. Ik zie 4 toiletdeuren met alle 4 een eigen thema. Beach, Lipstick en Cupcake zijn me het meest bijgebleven. De toiletten zijn volledig gethematiseerd. Dat maakt een toiletbezoek tot een feestje.  Inmiddels kwijn ik weg in de gedachte dat ik hier zou kunnen werken. Het is dat de afstand vanuit Bussum (zo’n 133 kilometer) met het openbaar vervoer niet te doen is. Enkele reis kost het zo’n drie uur. Maar om eerlijk te zijn zou het, het wel waard zijn. Wat een leuk bedrijf en wat maken ze mooie dingen. Door alles inhouse te doen kunnen ze alles voor de klant betekenen. Van het maken van een flyer, website of foto’s, tot de online marketing of zelfs positionering van je bedrijf. Zo’n veelzijdig en creatief bedrijf, ik voel me thuis. Inmiddels krijg ik nog meer zin om mijn bachelor communicatie (multimedia design) af te ronden en bij WebNL te solliciteren. Eigenlijk kriebelt het nu al om voor ze aan de slag te gaan maar wat heb ik ze op dit moment te bieden? 

De dag op Flakkee afgesloten met een bezoekje aan iemand die ik eigenlijk niet ken maar waar ik een hoop mee gemeen heb. We woonden in dezelfde instelling, alleen woonde zij er voor dat ik er was. Ik nam namelijk haar plekje in toen ze wegging. We hebben gezellig gegeten en gepraat. Een geslaagde kennismaking, tot een vervolg!